Mérie

er is hoop!

In de Betuwe geboren en getogen speelde ik in en met de natuur op de boerderij. Nu woon ik nog steeds midden in het landschap. Dit landschap met knotwilgen, schapen en slootjes blijft me inspireren. De natuur, de stilte en ontmoetingen met mensen, maar zeker de wereldproblematiek laat me niet los. Dit geeft me een drive om mijn werk te ontwerpen en maken. 

Het raakt me hoe we met de aarde omgaan: er is geen ‘planeet B’. Daarom blijf ik zoeken naar materialen uit de natuur of die al zijn afgedankt. Duurzaamheid zit in mij verweven, eerst nadenken dat het geen belasting is voor mijn omgeving (lees: mens, dier, plant of allesomvattend het klimaat). Aan een kunstwerk beginnen met materialen (b.v. leisteen, bamboe, katjes of hout), waar ook nog een gedachte achter zit, geeft de kijker een inkijk hoe ik werk.

Er iets moois van maken, door ook het tij te keren, is mijn drive!

Nieuws

Verdieping

Verdieping

9 en 14 april 2024
Een dag met vormgeving en symboliek bezig zijn.
Samen met gelijkgestemden.
Schors, hout en onverwachte materialen.

Lees meer

Verbindingen en Samenwerkingen

Lid van BOK
Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK) komt op voor de belangen van professionele beeldend kunstenaars. We zijn er trots op hier deel van uit te maken.

Waardart
WaardArt biedt jou en andere bezoekers de kans om ateliers van deelnemende kunstenaars te verkennen. We vinden het geweldig om bij te dragen aan dit culturele initiatief.

Pictoright
Pictoright beschermt auteursrechten van illustratoren, grafisch vormgevers, fotografen en kunstenaars. We zijn blij dat we ons inzetten voor creatieve rechten.

Slowflowers
Slow flowers Nederland brengt telers, bloemisten en kunstenaars samen voor biologische en slow flowers. We zetten ons in voor de bloei van deze prachtige initiatieven.

Ontdek meer over deze waardevolle samenwerkingen en stel gerust al je vragen.

error: De content op deze website is beschermd.