Skip to main content

Mérie

Merie 1Creëren en vormgeven, dit uitdragen en mensen raken, is mijn grote passie. Dat doe ik sinds 2000 vanuit mijn eigen bedrijf. De opleidingen hiervoor heb ik met goed gevolg afgesloten met de Proeve van Meesterschap in 2006, gevolgd door een opleiding aan de Nieuwe Academieopleiding in 2009. Om me te blijven ‘voeden’, volg ik opleidingen bij meesters in specialismen. Regelmatig ga ik naar het klooster om helemaal tot mijzelf te komen en nieuwe inspiratie te krijgen.

Mijn specialiteit is vegetaal design. Ook maak ik ontwerpen, uitgevoerd in brons en rvs. Graag werk ik met tegenstellingen in materialen en kleurcontrasten. Er is vaak een zekere tijdloosheid door de natuurlijke, pure uitstraling van de materialen, ook door de seizoenen heen: de schoonheid van de vergankelijkheid in al zijn facetten. Bij dit alles werk ik met thema’s en symboliek die verdieping geven, die iets teweeg kunnen brengen bij degene die aanschouwt, waarbij een ieder er het zijne of hare in mag zien.

Merie 2Ik laat mij inspireren door de natuur, het landschap, de stilte en ontmoetingen met mensen, maar soms ook door de  wereldproblematiek, dit alles vanuit een soort drive. Ik werk zowel ‘vrij’ voor exposities als ‘in opdracht’ van bedrijven, instellingen en particulieren. Altijd in nauwe afstemming met de ontvanger, diens wensen en bedoelingen. Mijn portfolio geeft een idee van de vele mogelijkheden. Belangstelling? Je kunt mijn kunstwerken kopen maar ook huren, zodat deze weer bij mij terugkomen om te veranderen en eventueel weer naar een andere eigenaar kunnen. Dat maakt mijn werken duurzaam. Bovendien zijn de verwerkte materialen gekozen vanuit respect voor de natuur: herbruikbaar, recyclebaar en /of op verantwoorde wijze geteeld.

Copyright 2020 © Atelier Rijnberkhof